The Man in The Well CommonLit Answers Key

Posted on

CommonLit is one of the best sites where you are able to read a lot of things, including short stories. There are many short stories on the site. One of the short stories is The Man in The Well by Ira Sher. Here, we are going to inform you about The Man in The Well answers key.

The Man in The Well Answers Key

Here is the Man in The Well answers key:

  1. When the kids find a man in a well, they…
    A. leave him to play hide and seek.
    B. decide to not go for help.
    C. use a flashlight to see him.
    D. go find an adult who can help.
    Answer: B. decide to not go for help.
  2. What do the children do with the man in the well?
    A. They ask him whether he needs any water.
    B. They make a plan to get him out of the well.
    C. They ask him a series of questions.
    D. They mock him and tell him they will not help him.
    Answer: C. They ask him a series of questions.
  3. What do the children do when they return to the well?
    A. They bring the man water and lie about going to the police.
    B. They discover that the well is deeper than it looks.
    C. They finally decide to go to Aaron’s dad for help.
    D. They tell the man their names and give him water.
    Answer: A. They bring the man water and lie about going to the police.
  4. Wendy makes the mistake of…
    A. telling the man that they lied about getting help.
    B. revealing one of their names to the man.
    C. leaning too close and letting the man see her face.
    D. revealing that Aaron’s dad is a police officer.
    Answer: B. revealing one of their names to the man.
  5. How do the children react to the man saying Aaron’s name?
    A. They run away from the well.
    B. They are scared by Aaron’s anger.
    C. They continue as usual, unfazed.
    D. They are shocked and embarrassed.
    Answer: D. They are shocked and embarrassed.
  6. Why do the children become angry with Aaron?
    A. Aaron tells the man all of their names.
    B. Aaron tells the man the truth about the police.
    C. Aaron knows that the man won’t tell them his name.
    D. Aaron forces the other kids to stay at the well.
    Answer: A. Aaron tells the man all of their names.
  7. It is implied at the end of the story that…
    A. the children tell their parents about the man.
    B. none of the adults believe the man in the well exists.
    C. the friends remain close because of their secret.
    D. the children leave the man to die in the well.
    Answer: D. the children leave the man to die in the well.
  8. Which of the following best describes the main theme of the text?
    A. Children help others only when they feel fear or embarrassment.
    B. People can act in cruel ways when they hold power over others.
    C. Anyone can be a hero, but it is a choice people have to make.
    D. Distrust of strangers has caused modern society to become less caring.
    Answer: B. People can act in cruel ways when they hold power over others.
  9. How does the narrator’s point of view influence how the events are described in the passage?
    A. The narrator is ashamed of what happened and portrays the others as more deserving of blame.
    B. The narrator is no longer ashamed of what happened and recounts the events with confidence.
    C. The narrator feels shame about what happened but still tries to tell the story in a truthful way.
    D. The narrator is an adult now and does not remember all of the details of what happened years ago.
    Answer: C. The narrator feels shame about what happened but still tries to tell the story in a truthful way.
  10. Which statement best describes the relationship between the children and the man in the well at the end of the story?
    A. The children hoped that the man would be honest with them. The children became annoyed with the man when he started to question their actions.
    B. The children were embarrassed that they had treated the man poorly.
    C. The children were sad they never got to know the man before he died.
    D. The children became annoyed with the man when he started to question their actions.
    Answer: B. The children were embarrassed that they had treated the man poorly.
  11. What is the best way to change the sentence below from passive voice to active voice? The band was shocked by Patrick’s loud music.
    A. Played by Patrick, the band was shocked by the loud music.
    B. Patrick shocked the band with his loud music.
    C. The band, by Patrick’s loud music, was shocked.
    D. By Patrick’s loud music, the band was shocked.
    Answer: B. Patrick shocked the band with his loud music.
  12. Which sentence is written in an active voice?
    A. The dress is sold by Gilman’s.
    B. A pilot flies the small, turboprop plane.
    C. The licenses are issued by the government.
    D. A grapefruit is eaten by people who diet.
    Answer: B. A pilot flies the small, turboprop plane.
  13. Which statement is written in a passive voice?
    A. The wheat stalks stand high above the fence around Oak Ranch.
    B. The houses were built by the hardworking people of Habitat for Humanity.
    C. Josh practices every day after work by the playground near his house.
    D. Emily left Argyle back in 1995 and moved to Austin.
    Answer: B. The houses were built by the hardworking people of Habitat for Humanity.
  14. What is the best way to change this sentence from passive voice to active voice? Denise was given a shot by the kind nurse at her second doctor’s appointment.
    A. The kind nurse gave Denise a shot at her second doctor’s appointment.
    B. At her second doctor’s appointment, a shot was given to Denise by the kind nurse.
    C. At her second doctor’s appointment, Denise was given a shot by the kind nurse.
    D. Denise was given a shot at her second doctor’s appointment by the kind nurse.
    Answer: A. The kind nurse gave Denise a shot at her second doctor’s appointment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.