OSHA 30 Construction Final Test Answer Key Online Test

Posted on

Are you looking for the answer key for OSHA 30 Construction final test? If so, you are able to check the text below. Here we provide the questions and answers for OSHA 30 Construction final test.

  1. Examples of fall hazards that have resulted in deaths on the jobsite include:
    A. Falls to the ground or lower levels
    B. Falls through existing floor or roof openings
    C. Falls through the floor or roof surface
    D. Falls on the same level
    E. All the above
    Answer: E. All the above
  2. Incident investigation should focus on:
    A. Assigning blame
    B. Understanding why the accident or near miss occurred
    C. What actions can be taken to preclude recurrence.
    D. Both B and C above
    Answer: D. Both B and C above
  3. When you have been assigned a new job or task, be sure to ask about the:
    A. Additional pay and benefits
    B. Time it takes to drive to the nearest OSHA office
    C. Medical expenses that all you co-workers may have
    D. Written procedures and any additional training that may be required
    Answer: D. Written procedures and any additional training that may be required
  4. Underground electrical hazards are _______.
    A. Easy to identify
    B. Hard to find & pose a serious risk to laborers & equipment operators
    C. Always marked exactly where they are located
    D. Always buried in red concrete
    Answer: B. Hard to find & pose a serious risk to laborers & equipment operators
  5. Underground electrical hazards are _______.
    A. Easy to identify
    B. Hard to find & pose a serious risk to laborers & equipment operators
    C. Always marked exactly where they are located
    D. Always buried in red concrete
    Answer: Hard to find & pose a serious risk to laborers & equipment operators
  6. Although mechanical failures do occur, most accidents while working on with machinery can be attributed to:
    A. Bad luck
    B. Failure to properly lock and tag out equipment
    C. Bad start switches
    D. None the above
    Answer: B. Failure to properly lock and tag out equipment
  7. Flying object hazards are especially dangerous when using powder-actuated tools because:
    A. The force behind the fastener is low and can fool you
    B. The force behind the fastener is high and could go through a worker
    C. The force behind the fastener does not matter
    Answer: B. The force behind the fastener is high and could go through a worker
  8. Which statement below is true regarding eyewash stations being provided on a job site?
    A. OSHA has no requirement for eyewashes on construction job sites
    B. Emergency eyewash or shower facilities must meet ANSI requirements
    C. Emergency eyewash and shower stations must be reachable within 10 minutes.
    D. There should be enough cold water to flush exposed surfaces for 45 minutes.
    Answer: B. Emergency eyewash or shower facilities must meet ANSI requirements
  9. Respiratory Protection is required for employees exposed to hazardous materials above the permissible exposure limit for particular hazardous materials and engineering controls cannot effectively control hazards. What are the two general types of respirators?
    A. Air expelling and Air demanding
    B. Cool laminar flow and pressure demand laminar flow
    C. Air purifying and Atmosphere supplying
    D. PAPR and UAPR
    Answer: C. Air purifying and Atmosphere supplying
  10. What do we know about the Hazard Communication Standard label requirements?
    A. There is no standard format, just required elements
    B. There are 19 required elements
    C. There are only 3 required elements
    Answer: A. There is no standard format, just required elements
  11. A ladder with the following rating should NOT be used on the construction site?
    A. Type IAA
    B. Type IA
    C. Type II
    D. Type III
    Answer: D. Type III
  12. What do we know about the Hazard Communication Standard label requirements?
    A. There is no standard format, just required elements
    B. There are 19 required elements
    C. There are only 3 required elements
    Answer: A. There is no standard format, just required elements
  13. A ladder with the following rating should NOT be used on the construction site?
    A. Type IAA
    B. Type IA
    C. Type II
    D. Type III
    Answer: D. Type III
  14. Minimum clearance distances from power lines include:
    A. Up to 50kV AC = 10 feet
    B. Over 50kV AC to 200 kV = 15 feet
    C. All other voltages = 75 feet
    D. Both A and B above
    E. All of the above
    Answer: D. Both A and B above
  15. Soils may be classified as type:
    A. A, B and C
    B. 1, 2 and 3
    C. All of the above
    D. None of the above
    Answer: A. A, B and C
  16. There are many reasons and causes that can result in a back injury. One of the most common is:
    A. Lifting improperly or too much weight
    B. Materials placed on flat concrete
    C. Turning upper body while lifting or carrying
    D. Both A and C
    E. None of the above
    Answer: D. Both A and C
  17. What is true about Safeguards?
    A. The Safeguard must be Secure and tamper-resistant
    B. Guards and safety devices should be made of durable material
    C. Safeguards should Create no new hazards or interference
    D. All of the above
    Answer: D. All of the above
  18. Leading causes of jobsite fires include:
    A. Please select the best answer
    B. Easily ignitable flammable materials (e.g. paint)
    C. Easily ignitable combustible materials (e.g. paper and cardboard)
    D. The use of a hot work permit
    E. Both a and b above
    Answer: E. Both a and b above
  19. Training associated with steel erection activities must include procedures for ________ fall protection systems. Please select the best answer
    A. Identifying, protecting, and reporting
    B. Erecting, maintaining, disassembling, and inspecting
    C. Identifying, buying and selling
    D. All of the above
    E. None of the above
    Answer: B. Erecting, maintaining, disassembling, and inspecting
  20. The minimum clearance between power lines and any part of a crane or load is
    A. A.10 feet for lines rated 50 kV or below
    B. B.5 feet for lines rated 50 kV or below
    C. C.10 feet plus 0.4 inches for each 1 kV over 50 kV
    D. Both A and C
    E. All of the above
    Answer: D. Both A and C

Note: If you want to get a complete question and answer, visit this link here.

Leave a Reply

Your email address will not be published.