NIMS 800 Answers – The National Response Framework

Posted on

IS-800.D: National Response Framework, An Introduction is the name of the course with the goal to provide guidance for the whole community. The National Response Framework always keeps an eye on everyone who is involved in delivering and applying the response core capabilities, such as private sector partners, non-governmental organizations or NGOs, government officials, community leaders, emergency management practitioners, and first responders.

After taking the course called IS-800.D: National Response Framework, An Introduction, the students will have to take the final exam. If you are one of these students who are going to take this kind of exam, you can practice beforehand by checking out the questions and the answers of the IS-800.D: National Response Framework, An Introduction final exam below so that you can be ready when the time to get the exam comes and you will be able to get a great result. Please remember every correct answer well and if needed, you can write it down on a piece of paper so you can try to remember it anytime.

  1. Question: A guiding principle of the National Response Framework is that:
    Correct answer: C. Effective partnership relies on engaging all elements of the whole community.
  2. Question: A basic premise of the National Response Framework is that response structures and resources must be able to expand rapidly to meet needs associated with a given incident.
    Correct answer: A. TRUE
  3. Question: States request assistance from other states through interstate mutual aid and assistance agreements such as:
    Correct answer: A. Emergency Management Assistance Compacts (EMACs)
  4. Question: The National Response Framework is:
    Correct answer: D. Always in effect, and elements can be implemented as needed on a flexible, scalable basis to improve response.
  5. Question: Which Response core capability involves providing life-sustaining and human services to the affected population, to include hydration, feeding, sheltering, temporary housing, evacuee support, reunification, and distribution of emergency supplies?
    Correct answer: A. Mass-Care Services
  6. Question: A MAC Group is:
    Correct answer: C. Composed of senior officials, such as agency administrators, executives, or their designees, who are authorized to represent or commit agency resources and funds in support of incident activities.
  7. Question: Which Response core capability includes conducting appropriate measures to ensure the protection of the health and safety of the public and workers, as well as the environment, from all hazards in support of the responder operations and the affected community?
    Correct answer: C. Environmental Response/Health and Safety
  8. Question: The SIOC acts as the FBI’s worldwide Emergency Operations Center. Which of these is established by the FBI in response to significant threats or incidents involving Federal crimes under the criminal jurisdiction of the United States?
    Correct answer: D. Joint Operations Center
  9. Question: Some nongovernmental organizations are officially designated as support elements to national response capabilities. Examples include all of the following EXCEPT:
    Correct answer: D. National Response Coordination Center
  10. Question: Who is responsible for leading the Federal Government’s response efforts to ensure that the necessary coordinating structures, leadership, and resources are applied quickly and efficiently to large-scale and catastrophic incidents?
    Correct answer: C. The President
  11. Question: Which of the following are core capabilities for response?
    Correct answer: D. Fire management and suppression; fatality management services; and environmental response/health and safety
  12. Question: Situational assessment, operational communications, and cybersecurity are core capabilities required for all five mission areas.
    Correct answer: A. TRUE
  13. Question: Coordination leadership at the Joint Field Office is provided by:
    Correct answer: B. Unified Coordination Group
  14. Question: In order to help form a common operating picture of the incident and secure additional resources the Incident Commander relays requirements to:
    Correct answer: A. Local emergency operations center
  15. Question: Federal Coordinating Structures include:
    Correct answer: B. Federal Law Enforcement
  16. Question: As the principal Federal official for domestic incident management, the Secretary of Homeland Security coordinates the Federal resources utilized in the prevention of, preparation for, response to, or recovery from terrorist attacks, major disasters, or other emergencies.
    Correct answer: A. TRUE
  17. Question: The term “response” as used in the National Response Framework includes:
    Correct answer: A. Actions to save lives, protect property and the environment, stabilize communities, and meet basic human needs following an incident.
  18. Question: Communities apply NIMS principles to integrate response plans and resources across jurisdictions and departments, as well as with the private sector and NGOs.
    Correct answer: A. TRUE
  19. Question: The response protocols and structures described in the National Response Framework align with the NIMS, and all NIMS components support response.
    Correct answer: A. TRUE
  20. Question: How the Federal Government aligns resources and delivers core capabilities to reach our shared National Preparedness Goal is described in:
    Correct answer: A. The Response Federal Interagency Operational Plan
  21. Question: All agencies with jurisdictional authority and/or functional responsibility for the incident provide joint support through mutually developed incident objectives and strategies. This is an example of:
    Correct answer: A. Unified Command
  22. Question: Which of the following are core capabilities for response?
    Correct answer: A. Forensics and attribution; physical protective measures; and economic recovery
  23. Question: Which organization is a multiagency coordination center generally staffed by ESFs in anticipation of or immediately following an incident?
    Correct answer: A. Regional Response Coordination Center
  24. Question: Select the FALSE statement from below:
    Correct answer: A. The National Response Framework explains how, at all levels, the nation effectively manages all-hazards response.
  25. Question: Community Emergency Response Teams are an example of:
    Correct answer: A. Local coordinating structures

When the course ends, every student who takes this course will be able to describe the purpose, scope, organization, and underlying doctrine of the National Response Framework; describe every role and responsibility of response partners; describe every core capability for response and actions that are required to give those capabilities; describe coordinating structures and operational planning that are used to support emergency response; and describe how the stabilization of the 7 Community Lifelines reduces threats to public health and safety, or economic security.

Leave a Reply

Your email address will not be published.