NIMS 700 Answers – Correct Free ICS 700 Answers

Posted on

Are you looking for NIMS 700 Answers? You may be looking for this because you are learning about it. Well, I tried to find the information about it and I found NIMS 700 Answers on the Quizzma website. Below, you can see the NIMS 700 Answers – IS-700. B according to the Quizzma website. However, I can show you 30 answers. If you want to know more, you are able to access the Quizzma website.

Fema Is 700.B: An Introduction To The National Incident Management System Answers.

1. Which NIMS Management Characteristic includes documents that record and communicate incident objectives, tactics, and assignments for operations and support?

A. Common Terminology
B. Information and Intelligence Management
C. Incident Action Planning
D. Integrated Communications

Answer: C. Incident Action Planning

2. Which ICS structure enables different jurisdictions to jointly manage and direct incident activities with a single incident action plan?

A. Area Command
B. Joint Information Center
C. Unified Command
D. Incident Management Team

Answer: C. Unified Command

3. Which NIMS Management Characteristic follows established processes for gathering, analyzing, assessing, sharing, and managing data?

A. Common Terminology
B. Information and Intelligence Management
C. Integrated Communications
D. Establishment and Transfer of Command

Answer: B. Information and Intelligence Management

4. Which NIMS Management Characteristic involves using standardized names and definitions for major organizational functions and units?

A. Common Terminology
B. Unified Command
C. Modular Organization
D. Comprehensive Resource Management

Answer: C. Modular Organization

5. Which resource management task enables resource coordination throughout the incident?

A. Order and Acquire
B. Demobilize
C. Reimburse and Restock
D. Track and Report

Answer: D. Track and Report

6. Incident information is used across ICS, EOCs, MAC Groups, and JIS to aid in planning, determine incident costs, and identify safety issues.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

7. Each ICS General Staff is led by a(n) ____________ who reports directly to the Incident Commander or Unified Command.

A. Section Chief
B. Administrative Authority
C. Unit Supervisor
D. Group Supervisor

Answer: A. Section Chief

8. Emergency Management Assistance Compact (EMAC) is a state-to-state system for sharing resources during an emergency or disaster.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

9. Use of communications and information systems that are familiar to users is a part of which key principle?

A. Reliability, Scalability, and Portability
B. Security
C. Interoperability
D. Resilience and Redundancy

Answer: C. Interoperability

10. The three NIMS guiding principles are:

A. Flexibility, standardization, unity of effort.
B. Unity of effort, preparedness, resource management.
C. Planning, response, recovery.
D. Resources, organization, standardization.

Answer: C. Planning, response, recovery.

11. Using social media to support activities such as producing maps and incident visualizations is an example of which communications standard?

A. Common Terminology, Plain Language, and Compatibility
B. None of the Above
C. Technology Use and Procedures
D. Information Security/Operational Security

Answer: C. Technology Use and Procedures

12. Which resource management task deploys or activates personnel and resources?

A. Identify Requirements
B. Track and Report
C. Order and Acquire
D. Mobilize

Answer: D. Mobilize

13. Which of the following is an EOC function?

A. Coordinating plans and determining resource needs
B. All of the above
C. Collecting, analyzing, and sharing information
D. Providing coordination and policy direction

Answer: B. All of the above

14. Which NIMS Management Characteristic refers to the number of subordinates that directly report to a supervisor?

A. Modular Organization
B. Chain of Command and Unity of Command
C. Management by Objectives
D. Manageable Span of Control

Answer: D. Manageable Span of Control

15. Ensuring the uninterrupted flow of information’ describes which key communications and information systems principle?

A. Reliability, Scalability, and Portability
B. Security
C. Interoperability
D. Resilience and Redundancy

Answer: D. Resilience and Redundancy

16. Which organizations should be involved in communications planning?

A. MAC Groups
B. All Stakeholders
C. Area Command
D. Planning Section

Answer: D. Planning Section

17. Which NIMS Command and Coordination structures are offsite locations where staff from multiple agencies come together?

A. Incident Command Structure (ICS)
B. Emergency Operations Centers (EOCs)
C. Joint Information System (JIS)
D. MAC Group

Answer: B. Emergency Operations Centers (EOCs)

18. Incident Reports, such as Situation Reports and Status Reports enhance situational awareness and ensure that personnel can access needed information.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

19. The Incident Action Plan is prepared by General Staff from which section?

A. Operations
B. Finance/Administration
C. Planning
D. Logistics

Answer: C. Planning

20. The jurisdiction receiving mutual aid can ____________ resources if they do not meet its needs.

A. Redirect
B. Store
C. Decline
D. Disregard

Answer: C. Decline

21. When an incident occurs or threatens, local emergency personnel manage response using NIMS principles and ICS. If the incident is or becomes large or complex, ________________.

A. Federal authorities assist.
B. Local EOCs activate.
C. A Unified Command is established.
D. Mutual Aid Agreements are executed.

Answer: C. A Unified Command is established.

22. Which resource management activity identifies and verifies that personnel are qualified for a particular position?

A. Qualifying
B. Planning
C. Certification
D. Credentialing

Answer: D. Credentialing

23. The need for ______________ can complicate information sharing among emergency personnel.

A. confidentiality
B. advanced equipment
C. verified sources
D. social media outlets

Answer: A. confidentiality

24. Which type of ICS facility is used to temporarily position and account for personnel, supplies, and equipment awaiting assignment?

A. Incident Base
B. Incident Command Post
C. Camp
D. Staging Area

Answer: D. Staging Area

25. In NIMS, resource inventorying refers to preparedness activities conducted outside of incident response.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

26. Which major NIMS Component describes recommended organizational structures for incident management at the operational and incident support levels?

A. Resource Management
B. Command and Coordination
C. Communications and Information Management

Answer: B. Command and Coordination

27. Which resource management activity establishes common definitions for capabilities of personnel, equipment, teams, supplies, and facilities?

A. Identifying and Typing Resources
B. Acquiring, storing, and inventorying resources
C. Qualifying, certifying, and credentialing personnel
D. Planning for Resources

Answer: C. Qualifying, certifying, and credentialing personnel

28. The _________ is a central location that houses Joint Information System (JIS) operations and where public information staff perform public affairs functions.

A. Joint Information Center (JIC)
B. MAC Group
C. Emergency Operations Center (EOC)
D. Incident Command Post

Answer: A. Joint Information Center (JIC)

29. The MAC Group does not replace the primary functions of EOCs or other dispatch organizations.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

30. When only certain EOC team members or organizations are activated to monitor a credible threat, which Activation Level has been implemented?

A. Level 1 – Full Activation
B. Level 4 – No EOC is required
C. Level 3 – Normal Operations/Steady-State
D. Level 2 – Enhanced Steady-State

Answer: D. Level 2 – Enhanced Steady-State

Leave a Reply

Your email address will not be published.