Eureka Math Lesson 1 Homework 4.1 Answer Key

Posted on

For those who have done the Eureka Math Lesson 1 Homework 4.1 and want to check if you did a great job, this post features the answer key of the lesson. If you have not done your homework, you are encouraged to try first and do not cheat by copying the whole thing featured here. Cheating is never allowed and it is always better to try first even though you have a hard time and your answers are incorrect.

1. Label the place value charts. Fill in the blanks to make the following statements true. Draw disks in the place value chart to show how you got your answer.

a. 10 x 4 ones = 40 ones = 40 or 4 tens

Thousands

Hundreds

Tens

Ones

o o o o

o o o o

o o o o

o o o o

o o o o

o o o o

o o o o

o o o o

o o o o

o o o o

o o o o

b. 10 x 2 tens = 20 tens = 200 or 2 hundreds

Thousands

Hundreds

Tens

Ones

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

c. 5 hundreds x 10 = 50 hundreds = 5000 or 5 thousands

Thousands

Hundreds

Tens

Ones

o o o o o

o o o o o

o o o o o

o o o o o

o o o o o

o o o o o

o o o o o

o o o o o

o o o o o

o o o o o

o o o o o

2. Complete the following statements using your knowledge of place value:

a. 10 times as many as 1 hundred is 10 hundreds of 1 thousand.

b. 10 times as many as 6 hundreds is 60 hundreds or 6 thousands.

c. 10 times as many as 8 hundreds is 8 thousands.

d. 40 hundreds is the same as 4 thousands.

Use pictures, numbers, and words to explain how you got tour answer for Part (d).

Thousands Hundreds

o

o

o

o

o o o o o o o o o o

o o o o o o o o o o

o o o o o o o o o o

o o o o o o o o o o

3. Katrina has 60 GB of storage on her tablet. Katrina’s father has 10 times as much storage on his computer. How much storage does Katrina’s father have? Use numbers of words to explain how you got your answer.

60 GB x 10 = 600 GB

Katrina’s father has 600 GB of storage on his tablet.

Thousands

Hundreds

o o o o o o

o o o o o o

o o o o o o

o o o o o o

o o o o o o

o o o o o o

o o o o o o

o o o o o o

o o o o o o

o o o o o o

o o o o o o

4. Katrina saved $200 to purchase her tablet. Her father spent 10 times as much money to buy his new computer. how much did her father’s computer cost? Use numbers or words to explain how you got your answer.

$200 x 10 = $2,000

Katrina’s father spent $2,000 for his new computer.

Thousands

Hundreds

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

o o

5. Fill in the blacks to make the statements true.

a. 4 times as much as 3 is 12.

b. 10 times as much as 9 is 90.

c. 700 is 10 times as much as 70.

d. 8,000 is 10 times as much as 800.

6. Tomas’s grandfather is 100 years old. Tomas’ grandfather is 10 times old as Tomas. How old is Tomas?

___ x 10 = 100

Tomas is 10 years old.

100 years is 10 times as much as 10.

After doing the Eureka Math Lesson 1 Homework 4.1, you will then be given the Lesson 2 Homework 4.1. if you need the answer key of this lesson, below is the explanation of every question of the lesson.

1. As you did during the lesson, label and represent the product or quotient by drawing disks on the place value chart.

a. 10 x 4 thousands = 40 thousands = 4 thousands

Ten Thousands

Thousands

Hundreds

Tens

Ones

X 10

o o o o

o o o o

: 10

4

b. 4 thousands : 10 = 40 hundreds : 10 = 4 hundreds

Thousands

Hundreds

Tens

Ones

o o o o

4

: 10

4

2. Solve for each expression by writing the solution in unit form and in standard form.

Expression

Unit Form

Standard Form

10 x 3 tens

30 tens

300

5 hundreds x 10

50 hundreds

5,000

9 ten thousands : 10

9 thousands

9,000

10 x 7 thousands

70 thousands

70,000

3. Solve for each expression by writing the solution in unit form and in standard form.

Expression

Unit Form

Standard Form

(2 tens 1 one) x 10

21 ones

210 ones

210

(5 hundreds 5 tens) x 10

5 thousands 5 hundreds

5 thousands 5 hundreds

5,500

(2 thousands 7 tens) : 10

2 hundreds 7 ones

207

(4 ten thousands 8 hundreds) : 10

4 thousands 8 tens

4,080

4.

a. Emily collected $950 selling Girl Scout cookies all day Saturday. Emily’s troop collected 10 times as much as she did. How much money did Emily’s troop raise?

$950 x 10 = $9,500

Emily’s troop raised $9,500 selling cookies all day Saturday.

b. On Sunday, Emily made 10 times as much on Monday. How much money did Emily collect on Monday?

___ x 10 = $950

Emily made $95 on Monday.

Leave a Reply

Your email address will not be published.