Eleven CommonLit Answer Key

Posted on

Eleven by Sandra Cisneros is one of the texts that you can find on Commonlit. This text is intended for 5th grade with Lexile of 910. This story talks about her experience as an only daughter in a family of six brothers. It also tells about her experience about her family’s migration between Mexico and the United States.

After reading this text, you can take an assignment by answering some questions next to the text. Before taking an assignment, you can also see the guiding questions and discussion. To correctly answer all of the questions for Eleven by Sandra Cisneros, let’s see the discussion of the Eleven text below!

Eleven CommonLit Answer Key

Discussion of Eleven by Sandra Cisneros on Commonlit

You can find Eleven by Sandra Cisneros text on Commonlit here. In this text, there are some guiding questions that will ease you to find the main topic of the text. Here are they:

  1. How does the speaker describe growing up?
    a. You become more mature with every year.
    b. You carry your previous years with you.
    c. You no longer feel like a child.
    d. You are no longer intimidated by other adults.
    Answer: b. You carry your previous years with you.
  2. Why does Mrs. Price give Rachel the sweater?
    a. She wants to embarrass Rachel.
    b. She thinks Rachel is cold and could use it.
    c. She saw Rachel wear it yesterday.
    d. She believes it belongs to Rachel.
    Answer: d. She believes it belongs to Rachel.
  3. After Mrs. Price gives Rachel the sweater…
    a. she demands that Rachel put on the sweater.
    b. she realizes the sweater belongs to another student.
    c. Rachel quietly puts the sweater on without protest.
    d. Rachel realizes that it is actually her sweater.
    Answer: a. she demands that Rachel put on the sweater.

In addition to guiding questions, you can also find discussion that allows you to:

  1. Describe a moment in which you felt younger than your age. How did this influence your actions or emotions?
  2. What does it mean to be grown up? How does Rachel think she will change with age? Explain if you agree or disagree with Rachel’s ideas about growing up.
  3. In your opinion, why does Rachel get so upset about the red sweater?
  4. In the context of the text, what makes you who you are? Do you think age determines the person you are? How do you change as you age?

Eleven Answer Keys

Since we do not find the answer keys to Eleven by Sarah Cisneros on the official Commonlit site, we then looked for the answer keys to Eleven text on other sources. We finally obtained the example answer keys to Eleven on Faspe.info. These answer keys can be used as your reference to answer the questions about Eleven by Sarah Cisneros text.

With the examples of these answer keys, we hope you can answer the questions about Eleven by Sarah Cisneros easily. Here are the example of Eleven Answer Keys:

Question:

  1.  Explain the narrator’s view on getting older?
  2. How is the onion or a tree trunk a symbol?
  3. Why didn’t Rachel stand up to the teacher and insist that the sweater wasn’t hers?
  4. Why did Rachel wish she was anything but Eleven?
  5. What is the worst thing that happened on Rachel’s birthday?
  6. What was an example of imagery?
  7. What is an objective summary of the story, Eleven?

Answer Keys:

  1.  It’s just the next day, you feel the same way you did when you were 10. It’s as if you are 10, 9, 8, 7, 6.
  2. Everyone has layers or rings as they age. They are 11 , 10, 9 , 8….etc
  3. Because she doesn’t feel as old as she is. She is shy timid and doesn’t fee; like she can stand up to the teacher who is older than her.
  4. Because she needed to be 102 and as far away from the experience of that day as possible
  5. She was humiliated in class by being forced to put on the red sweater
  6. Growing up is like the layers of an onion
  7. Rachel turns eleven and she does not feel her age. A teacher gets angry because a sweater has been sitting in the closet for a month. A girl says it’s Rachel’s. Teacher makes Rachel take it. Rachel pushes it to the corner of her desk because it’s disgusting and not hers. At the end of class, the teacher tells her to put it on. Rachel puts it on – and it upsets her, yet she can’t speak up for herself. And all at once, her three-year-old emotions come out – and she starts to cry in front of the class. Then another girl says it’s actually hers. Tonight, she’ll have her birthday cake – but she’s not excited about it.

Quizzes about Eleven by Sandra Cisneros

In addition to taking assignments for Eleven by Sandra Cisneros on CommonLit, an online platform, you may also take a quiz about Eleven by Sandra Cisneros. In fact, there are a lot of quizzes provided that show a number of questions and answers about this text.

One of the providers that shows Eleven by Sandra Cisneros quiz is Quizizz.com. This site shows the questions and answers about Eleven by Sandra Cisneros. If you need the answers to the Eleven by Sandra Cisneros quiz, you can see below that we got from Quizizz.com.

Here are they:

  1. How does the speaker describe growing up?
    a. You become more mature with every year.
    b. You carry your previous years with you.
    Answer: b. You carry your previous years with you.
  2. After Mrs. Price gives Rachel the sweater…
    a. she demands that Rachel put the sweater on.
    b. she realizes the sweater belongs to another student.
    Answer: a. she demands that Rachel put the sweater on
  3. Why does Mrs. Price give Rachel the sweater?
    a. She thinks Rachel is cold and could use it.
    b. She believes it belongs to Rachel.
    Answer: b. She believes it belongs to Rachel
  4. Which statement best identifies a major theme of the text?
    a. We are shaped by our past ages, even as we grow up and change.
    b. Adults always think they know better because they are older.
    Answer: a. We are shaped by our past ages, even as we grow up and change
  5. How does Rachel react to being told to put on the red sweater?
    a. Rachel cries after putting on the old red sweater, but she is more upset with herself for not speaking up like an 11-year old.
    b. Rachel refuses to put on the old red sweater and cries like a small child when her teacher scolds her for her disobedience.
    Answer: a. Rachel cries after putting on the old red sweater, but she is more upset with herself for not speaking up like an 11-year old.
  6. Which word below best describes the tone of the text?
    a. anxious
    b. angry
    Answer: a. anxious
  7. Who is the main character (protagonist) of the short story, Eleven?
    a. Mrs. Price
    b. Rachel
    Answer: b. Rachel
  8. Who is the antagonist of the short story, Eleven? Remember that the antagonist causes conflict for the protagonist.
    a. Mrs. Price
    b. Rachel
    Answer: a. Mrs. Price
  9. This is a story about an eleven-year old, Rachel, who has a terrible day at school on her birthday. What does the sentence above best summarize?
    a. Exposition
    b. Rising Action
    Answer: a. Exposition
  10. Rachel finally snapped and all her emotions came rolling out of her through tears. (She was no longer holding back her emotions.) What does the sentence above best summarize?
    a. Falling Action
    b. Climax
    Answer: b. Climax
  11. Rachel admitted that her eleventh birthday was ruined by the stress-filled day focused on a red sweater. What does the sentence above best summarize?
    a. Climax
    b. Denouement
    Answer: b. Denouement
  12. “I wish I was anything but eleven, because I want today to be far away already, far away like a runaway balloon, like a tiny o in the sky, so tiny-tiny you have to close your eyes to see it.” What does the simile above compare the runaway balloon?
    a. Rachel’s memories of her eleventh birthday
    b. Rachel’s feelings about Mrs. Price
    Answer: a. Rachel’s memories of her eleventh birthday

Leave a Reply

Your email address will not be published.