ATI Pharmacology Proctored Exam Practice 2022

Posted on

For those who are looking for ATI Pharmacology Proctored Exam Practice 2022, you are able to look at the text below. Here we are going to share questions and answers for ATI Pharmacology Proctored Exam Practice 2022.

ATI Pharmacology Proctored Exam Practice 2022 – Version 1

  1. A nurse is assessing a client who is receiving chloramphenicol (Chloromycetin). Which of the following findings is an adverse effect of this medication? (Adverse effect is thrombocytopenia).
    A. Ecchymosis
    B. Ototoxicity
    C. Hypertension
    D. Anxiety
    Answer: A. Ecchymosis
  2. A nurse is caring for a client who is to receive 1,500 mL of 0,9% sodium chloride IV over 8 hours. The nurse plans to use IV tubing with a drop factor of 10gtt/mL. How many gtt/min of IV fluid should the client receive? (Round your answer to the nearest whole number)
    Answer: 31 gtt/min
  3. A nurse is admitting a client to a long-term care facility. While reconciling the medication prescribed at home with those prescribed in the facility, the nurse discovers a discrepancy in the dosages. Which action should the nurse take?
    A. Clarify the medication dosages with the provider
    B. Change the prescribed medication dosages to reconcile the discrepancy
    C. Contact the pharmacist regarding the dosage discrepancies
    D. Ask a family member to verify the medication dosages.
    Answer: A. Clarify the medication dosages with the provider
  4. A nurse is caring for a client who is receiving a Fentanyl transdermal system (Duragesic). What is important to document in the client record?
    A. Fluidintake
    B. Skinintegrity
    C. Respiratoryrate
    D. Pulserate
    Answer: C. Respiratoryrate
  5. A nurse is caring for a client who has acute angina and has a prescription for nitroglycerin. Which of the following is an appropriate intervention for the nurse to take when administering this medication?
    A. Message the nitroglycerin ointment completely into the skin
    B. Replace the nitroglycerin transdermal patch every 4 hours
    C. Administer a sustained nitroglycerin tablet orally
    D. Administer a nitroglycerin tablet sublingually every five minutes
    Answer: D. Administer a nitroglycerin tablet sublingually every five minutes
  6. A nurse is preparing to administer infliximab (Remicade) to a client who has rheumatoid arthritis. The nurse should watch the patient for which of the following adverse effects? (Select all that apply)
    A. Bradycardia
    B. Jaundice
    C. Polyuria
    D. Urtipenia
    Answer: B. Jaundice
  7. A nurse is providing teaching to a client who has recently diagnosed as HIV positive. The client is beginning medication therapy with zidovudine (Retrovir). Which of the following statements should the nurse include in the teaching. (Select all that apply).
    A. Must be taken with other retroviral medicines
    B. Cures an HIV infection
    C. Prevents you from transmitting the HIV infection
    D. Increases CD4+cellcount
    Answer: A. Must be taken with other retroviral medicines
  8. A nurse is assessing a school age client who is experiencing seizure activity and is prescribed diazepam (Valium) IV. The nurse should clarify the order if the client is receiving a continuous infusion of which of the following:
    A. Lactated Ringers solution
    B. 0,9% Sodium chloride with 100 units of regular insulin
    C. 0,9% Sodium chloride
    D. 0,9% Sodium chloride with 20 mEq of potassiumchloride
    Answer: A. Lactated Ringers solution
  9. A nurse is assessing a client who is taking enalapril (Vasotec) for congestive heart failure. Which of the following indicates an expected finding?
    A. Activity tolerance
    B. Orthostatic hypotension
    C. Loss of strength
    D. Increase in blood pressure
    Answer: B. Orthostatic hypotension
  10. A child with cerebral palsy is prescribed Baclofen (Lioresol). Which of the following therapeutic effects should the nurse monitor?
    A. Increased urine output
    B. Increased energy
    C. Decreased anxiety
    D. Decreased spacity
    Answer: D. Decreased spacity
  11. Clinical findings of a client who has a prescription for lithium carbonate (Lithobid). For which reasons should the nurse with hold the medication and notify the provider?
    A. Lithium level 1,0 mEq/L
    B. Potassium at 3,7 mEq/L
    C. Sodium at 143 mEq/L
    D. Lithium level 2,5 mEq/L
    Answer: D. Lithium level 2,5 mEq/L
  12. The nurse is caring for a client who has tuberculosis and is being treated with combination medication therapy. To test the effectiveness of the treatment, the nurse should periodically monitor which of the following laboratory results.
    A. TT
    B. ESDrate
    C. Sputumculture
    D. INR
    Answer: B. ESDrate
  13. A nurse is caring for a client who is taking amoxicillin (Amoxil) and is experiencing adverse effects. Which of the following instructions should the nurse give to this client?
    A. Stand up slowly after taking this medication
    B. Monitor for increased urine output
    C. Take this medication with a snack
    D. Administer the medication at bed time
    Answer: B. Monitor for increased urine output
  14. A nurse is reviewing the medication administration record for a client who has metastatic cancer and a fentanyl (Duragesic) transdermal patch for pain. The client reports a pain level of 10 on a scale of 0 to 10. Which of the following medications should the nurse anticipate administering?
    A. Hydromorphone (Dilaudid)
    B. Butorphano (Stadol)
    C. Alprazolam (Xanax)
    D. Carbenezepine (Tegretol)
    Answer: A. Hydromorphone (Dilaudid)
  15. A nurse is caring for a client with PCA Morphine Sulfate. Which of the following statements is not true?
    A. I will not receive any pain medications during the lockout period
    B. I should push the button when the pain becomes severe
    C. I will be asked to rate my pain occasionally
    D. I do no have to worry about getting an overdose of the medication
    Answer: D. I do not have to worry about getting an overdose of the medication
  16. A nurse is caring for a client who is to receive a series of allergy tests. The nurse should instruct the client to avoid which medications for up to four weeks before the procedure?
    A. Acetaminophen (Tylenol)
    B. Diphenhydramine (Benadryl)
    C. Albuterol (Accuneb)
    D. Pseudoephedrine hydrochloride (Sudafed)
    Answer: B. Diphenhydramine (Benadryl)

Well, the text above is a list of some questions and answer for ATI Pharmacology Proctored Exam Practice 2022 – Version 1. If you want to know the questions and answers fully, just visit this link here.

Leave a Reply

Your email address will not be published.