A Research Collaboration Can Be Enhanced by:

Posted on

A research collaboration can be enhanced by: is one of the questions from CITI Training Responsible Conduct (RCR). For those who are looking for the correct answer of the question, it is discussing intellectual property issues while the collaboration is forming.

A research collaboration can be enhanced by: is not the only question included in the CITI Training Responsible Conduct (RCR). If you want to know the other ones, you can check some of the others below:

  1. According to the U.S. Federal Research Misconduct Policy, fabrication involves
    Correct answer: Making up data or results and recording or reporting them.
  2. Which of the following is the most likely to be considered plagiarism?
    Correct answer: Using materials from a source without proper citation.
  3. Which of the following is the most effective strategy for preventing research misconduct?
    Correct answer: Good mentoring
  4. Which of the following is true regarding the U.S. Federal Research Misconduct Policy?
    Correct answer: To have a misconduct finding, the action must have been committed intentionally, knowingly, or recklessly.
  5. Which type of research misconduct most likely occurred if someone intentionally removes data points on a graph in order to generate a deceptive conclusion?
    Correct answer: Falsification
  6. According to U.S. Federal Research Misconduct Policy, which of the following is considered to be research conduct?
    Correct answer: Plagiarism
  7. In response to a research misconduct allegation, what is the main phase that takes place after the inquiry if there is sufficient evidence to proceed?
    Correct answer: An investigation
  8. According to the U.S. Federal Research Misconduct Policy, falsification involves:
    Correct answer: Manipulating research materials, equipment, or processes, or changing or omitting data.
  9. What is the primary responsibility of oversight bodies such as an IRB or an IACUC?
    Correct answer: To detect compliance with regulatory requirements, including those relating to protecting research subjects.
  10. What are the three main goals of data lifecycle management?
    Correct answer: Confidentiality, availability, and integrity
  11. In the research context, the term validity most commonly refers to:
    Correct answer: Whether operationalized concepts actually measure what they purport to measure.
  12. Which of the following statements is true concerning data selection?
    Correct answer: Establishing a data selection strategy prior to collecting data decreases the chance of a biased outcome.
  13. Which of following is most likely to own the data resulting from a research project?
    Correct answer: The institution where a federally-funded project takes place.
  14. Which of the following is true regarding data sharing and stewardship?
    Correct answer: Agencies that fund research may include data sharing requirements in their funding contracts.
  15. Which of the following most accurately describes the practice of ghost authorship?
    Correct answer: It is a situation where the individual who wrote the manuscript is not listed as an author.
  16. Which of the following is a responsibility of each author?
    Correct answer: Confirming that data have been accurately presented.
  17. Which of the following is an example of plagiarism?
    Correct answer: Presenting someone else’s ideas or words and claiming them as one’s own.
  18. Which of the following is true regarding an acknowledgments section?
    Correct answer: The contributions of students and technicians are often listed in the acknowledgments section if they do not meet all of the criteria for authorship.
  19. Which of the following is true regarding publishing the same content in multiple papers?
    Correct answer: Using the same content in multiple papers is deceptive if it is not properly disclosed.
  20. Which author is normally responsible for sharing reprints of a publication with readers?
    Correct answer: The corresponding author.
  21. Which of the following statements is true regarding the International Committee of Medical Journal Editors (ICMJE) guidelines?
    Correct answer: Individuals who do not meet the criteria for authorship but who have made a noteworthy contribution are normally listed in the acknowledgments section.
  22. Which of the following is the primary criterion for authorship?
    Correct answer: Having made a significant intellectual contribution to the work.
  23. Which of the following statements is true regarding authorship practices?
    Correct answer: Different disciplines have different practices about who should be included as an author.
  24. Which of the following statements most accurately describes the review process for grant proposals?
    Correct answer: Funding agencies usually have committees, often with external reviewers, that assess the quality of the proposal.
  25. A reviewer’s main responsibility is to:
    Correct answer: Be professional and prompt.
  26. The two main criteria that the National Science Foundation (NSF) uses to evaluate grant proposals are:
    Correct answer: Intellectual merits and broader impacts.
  27. Which of the following statements is true regarding the responsibilities of a reviewer?
    Correct answer: A reviewer’s conflict of interest should be disclosed to the journal editor or grant agency
  28. Which of the following is true regarding single-blind and double-blind review:
    Correct answer: Under single-blind review, the identity of the author is revealed to the reviewer.
  29. The main reason that grant proposal reviewers with a conflict of interest should remove themselves from the review process is because:
    Correct answer: Their removal lessens the chance that bias will affect the review process.
  30. Which of the following is most directly related to successful mentoring?
    Correct answer: Someone who is committed to the professional development of the trainee.

Talking about CITI Training Responsible Conduct or RCR, it is better for you to know about the course. Check out the brief information about the course below:

In order to receive RCR training, certain categories of researchers are required by the National Institute of Health or NIH, National Science Foundation or NSF, and U.S. Department of Agriculture or USDA. RCR is one of the most important things in training, regardless of a researcher’s source of funding. This one consists of a basic course, extra content that is able to be incorporated based on the needs of the organization and the learner, and a refresher course. It reemphasizes and expands on key concepts. It is best for anyone who is involved in the research ranging from upper-level undergraduates to established faculty.

The educational needs of graduate students and postdoctoral researchers get the particular emphasis. The students or the other researchers can get the conceptual foundation given by the RCR that can enhance the quality of in-person training.

Leave a Reply

Your email address will not be published.